Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Twee mannen, één gedachte: de alleenheerschappij over een wereldrijk.

15 november 2017, 20:15 - 22:00

Twee mannen, één gedachte: de alleenheerschappij over een wereldrijk. In het eerste deel van de lezing bekijken we van welke vormen van propaganda Augustus zich bediende om zijn macht te legitimeren. Twee monumenten die in dit verband uitgebreide aandacht vereisen, zijn de Augustus van Prima Porta en de Ara Pacis. Ook wordt kort ingegaan op andere vormen van propaganda die Augustus toepaste.

In het tweede deel van de lezing staat die andere grote leider van Italië centraal, Mussolini. Zijn grote voorbeeld was Augustus en in zijn propaganda grijpt hij veelvuldig terug op de Klassieke Oudheid. Aan de hand van een “bezoek” aan het Foro Italico en de wijk EUR proberen we inzicht te krijgen in de propaganda van Mussolini en zijn gebruik van elementen uit de Klassieke Oudheid.

Angelique Notermans studeerde Klassieke Talen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen met als hoofdvak Klassieke Archeologie. Vervolgens promoveerde zij daar op een onderzoek naar Romeinse vloermozaïeken met inscripties. Momenteel werkt dr. Notermans als docente Klassieke Talen aan een scholengemeenschap in Nijmegen. Regelmatig verzorgt zij allerlei lezingen over archeologische onderwerpen uit de Klassieke Oudheid onder andere op basis van de excursiereizen die zij voor reisbureau Labrys en op school heeft geleid.

 

Plaats: Aula van het Kennemer Lyceum, Adriaan Stoopplein 7, Overveen

Gegevens

Datum:
15 november 2017
Tijd:
20:15 - 22:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Kennemer Lyceum in Overveen
Adriaan Stoopplein 7
Overveen,
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst