Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

La Divina Commedia: Paolo en Francesca in het 5e canto van de Hel

17 april 2019, 20:15 - 22:00

In de Goddelijke Komedie ontmoet Dante in het 5e canto van de Hel het liefdespaar Paolo Malatesta en Francesca da Rimini. Zij bevinden zich in de 2e kring van de Hel, de kring van de wellustigen. Als Dante tijdens zijn reis door het hiernamaals op deze plaats aankomt, spreekt hij met Francesca en zij vertelt hem de ongelukkige liefdesgeschiedenis waar zij en Paolo de hoofdpersonen in zijn.

Nadat Dante hun verhaal in de Goddelijke Komedie verteld heeft, zijn deze twee personen, die niet door Dante zijn verzonnen, maar echt hebben geleefd, wereldberoemd geworden en al eeuwenlang een grote inspiratie voor allerhande kunstenaars. Tijdens deze lezing zal het deel van het 5e canto waarin Dante Paolo en Francesca ontmoet worden toegelicht en zal er meer verteld worden over wie deze twee personen waren. Ook zullen er een aantal afbeeldingen van schilderijen getoond worden die geïnspireerd zijn op Dantes beschrijving van deze droevige liefdesgeschiedenis.

De lezing zal in het Nederlands zijn, maar verschillende delen uit het 5e canto zullen in het Italiaans worden voorgedragen.

Linda Huiskes studeerde Italiaanse taal- en letterkunde aan de Universiteit Leiden en is afgestudeerd met een scriptie over La Divina Commedia. Tijdens haar studie heeft ze 6 maanden aan de Università di Bologna gestudeerd en daar diverse examens gehaald. Momenteel is ze werkzaam als docente Italiaans en geeft ze tevens cursussen en lezingen over Dante Alighieri en De Goddelijke Komedie.

Gegevens

Datum:
17 april 2019
Tijd:
20:15 - 22:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Verhalenhuis Haarlem Van Egmondstraat 7
Van Egmondstraat 7
Haarlem, Noord-Holland 2024 XL Netherlands
+ Google Maps
Telefoon
06 – 24 75 76 28
Bekijk de site van Locatie

Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst