Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Italiaanse streken

14 december 2016, 20:15 - 22:00

Als Rome valt, struikelt Europa, zo weet men in Berlijn, Brussel en Parijs. En Rome wankelt. Italië beleeft de grootste economische en morele crisis sinds de Tweede Wereldoorlog. De staatsschuld groeit. De maffia rukt op. Corrupte politici weten van geen wijken en de liefde voor Europa bekoelt.

Ruim een decennium was Bas Mesters als correspondent getuige van de worstelingen van Italië. “Ongelooflijk” was in die tijd zijn meest gebruikte woord, in positieve en negatieve zin. In Italiaanse streken wandelt hij door Rome en reist bij elk plein, palazzo of kerk in gedachten door naar streken en personen die hij de afgelopen twaalf jaar bezocht. In deze veelkleurige ontmoetingen met politici, maffiabestrijders, schrijvers, filmdiva’s, priesters, ondernemers, artsen, edelen en onderwijzers analyseert hij de Italiaanse volksziel en de kansen om de crisis te boven te komen.

Italianen, zo blijkt, zijn geen fantasten, maar realisten. Ze doorgronden het leven als geen ander, én ze leerden hun overheersers te slim af te zijn. Europa is gewaarschuwd: het kan niet zonder Italiaanse streken.

 

Bas Mesters (1965) is journalist en cultuurhistoricus. In 2002 vertrok hij met zijn gezin voor NRC Handelsblad en de NOS naar Italië en was daar ruim 10 jaar correspondent. Nu is hij directeur van het Expertisecentrum Journalistiek (UvA) en leidt hij de opleiding Journalistiek van Hogeschool Windesheim. Naast vele artikelen en audioreportages schreef Bas Mesters het boek Italiaanse Streken dat in 2015 uitkwam en binnen een jaar vijf drukken beleefde.

Gegevens

Datum:
14 december 2016
Tijd:
20:15 - 22:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Verhalenhuis Haarlem Van Egmondstraat 7
Van Egmondstraat 7
Haarlem, Noord-Holland 2024 XL Netherlands
+ Google Maps
Telefoon
06 – 24 75 76 28
Bekijk de site van Locatie

Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst