Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Emilia-Romagna; geschiedenis en gastronomie.

19 oktober 2016, 20:15 - 22:00

Veel mensen kennen de Italiaanse regio Emilia-Romagna alleen als ‘doorreisgebied’: onderweg naar beroemde bestemmingen als Florence of Rome nemen maar weinigen de moeite om het gebied te leren kennen. Centraal in deze lezing over Emilia-Romagna staan vier steden (Ravenna, Bologna, Rimini en Ferrara), drie personages (Galla Placidia, Sigismondo Malatesta en Lucrezia Borgia) en gerelateerde culinaire wetenswaardigheden.

Wist u bijvoorbeeld dat Lucrezia Borgia als hertogin van Ferrara afrekende met het negatieve imago van haar familie, door zich als een vrome ondernemersvrouw te ontpoppen die onder meer waterbuffels ging houden op de drooggelegde gebieden rond Ferrara? Niet alleen zouden de tagliatelle en de tortellini op haar lichaam geïnspireerd zijn, ook staat haar favoriete worstje tot op de dag van vandaag in Ferrara op het menu!

 

Kunsthistorica Emily de Klerk (1980) is sinds 2007 werkzaam als reisleidster naar Italië en India voor SRC Reizen. Daarvoor doceerde zij Kunstgeschiedenis aan diverse (hoge-) scholen. Geïnspireerd door het mediterrane oeuvre van graficus M.C. Escher organiseerde zij reizen naar Andalusië, Malta en Zuid-Italië. Voor RTV Utrecht maakte zij in 2014 de documentaire Een leven lang nieuwsgierig, over leven en werk van wetenschapspopularisator Bruno Ernst (auteur van De Toverspiegel van M.C. Escher). In 2015 kwam haar boek Emily’s Romagna uit, waarin geschiedenis en gastronomie van de Italiaanse regio Emilia-Romagna centraal staan.

Gegevens

Datum:
19 oktober 2016
Tijd:
20:15 - 22:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Verhalenhuis Haarlem Van Egmondstraat 7
Van Egmondstraat 7
Haarlem, Noord-Holland 2024 XL Netherlands
+ Google Maps
Telefoon
06 – 24 75 76 28
Bekijk de site van Locatie

Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst