Nieuwsbrief januari 2021

Nieuwsbrief header Dante Haarlem

Januari 2021 | editie 3

Inleiding nieuwsbrief:

We zijn net de drempel van een nieuw jaar over. Een jaar waarvan we hopen dat nabijheid niet meer gevaarlijk zal zijn, een jaar waarin we minder hoeven te Zoomen, een jaar waarin weer gelden kan: hoe meer zielen hoe meer vreugd, een jaar waarin we weer kunnen vieren wat we met elkaar hebben, in het groot en in het klein.


Als soci van Dante Alighieri Haarlem hadden we ook graag meer willen vieren met elkaar. We hopen dat dat zoetjes aan weer mogelijk gaat zijn. En we hebben ook wat te vieren! Een centennium en een lustrum. Het zevende centennium waarin Dante’s overlijden herdacht wordt en het zeventiende lustrum van onze Società Dante Alighieri. Natuurlijk gaan we aan beide aandacht besteden. Hoe we dat gaan doen zal afhangen van de ontwikkelingen de komende maanden rond corona.

Deze aflevering van de Notizie Dantesche bevat alvast een klein voorproefje. Hij opent met een bijdrage over het portret van Dante. Daarnaast is hij rijk gevuld met tal van andere zaken. Je leest over een heks die cadeaus rond brengt, over familietaal, de ziekte van Stendhal, de lyriek van de olijvenpluk, de smaak van Negroamaro en over wat wijn zoal doet met drinkebroers, je maakt kennis met signor ‘Koeiper’, Florentijn, net als Dante, en met Gozzoli, ook een Florentijn.

Tot slot, mede namens Ine Zantingh en het bestuur: Auguro a tutti voi un felice e sano Anno Nuovo.

Herman Baartman

Lees de hele nieuwsbrief in de PDF

(Klik op de knop hieronder)