Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Koffiebars en carabinieri. Een ander boek over Italië door Miriam Bunnik

11 april, 20:15 - 22:00

Iedereen weet wel iets over Italië: waar de scheve toren staat, dat ze er pasta eten en dat ze er goed kunnen voetballen. Maar er is natuurlijk nog veel meer te vertellen over dit prachtige land, met zijn bergen, stranden en vulkanen. Italië-expert Miriam Bunnik reisde door de laars, op zoek naar de verhalen achter typisch Italiaanse verschijnselen. Van klassiekers als caffè, de Fiat 500 en pizza, tot belangrijke Italiaanse historische personen over wie je weleens hebt gehoord, zoals Garibaldi en Dante. Van de vanzelfsprekende liefde van Italianen voor hun geboorteplaats tot de herkomst van de Italiaanse vlag. Onderweg klopte Miriam aan bij Italianen die er meer van weten en die haar vertellen over hun passies, tradities en cultuur. Zo zat ze op de bank bij een levenslange voetbalsupporter, at ze een bordje pasta bij een traditionele pastamaakster en wisselde ze van gedachten met een toegewijde carabiniere.

Miriam Bunnik (1983) raakte tijdens een schoolreis naar Rome gefascineerd door Italië. Ze ging Italiaanse taal en cultuur studeren en werd vertaler en docent. En ook al woont ze in Nederland, dankzij haar Genuese echtgenoot Andrea en zijn familie hoeft ze niets van Italië te missen.
Tijdens deze lezing zal ze, op interactieve wijze, vertellen over het hoe en waarom van haar reis langs de door haar gekozen Italiaanse iconen.

Gegevens

Datum:
11 april
Tijd:
20:15 - 22:00

Locatie

Verhalenhuis Haarlem Van Egmondstraat 7
Van Egmondstraat 7
Haarlem, Noord-Holland 2024 XL Netherlands
+ Google Maps
Telefoon
06 – 24 75 76 28
Bekijk de site van Locatie

Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst