Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Elena Ferrante

10 maart 2022, 21:15 - 22:15

Wie is “Elena Ferrante”? Een mysterieuze vrouw, een man of een heel team van schrijvers en vertalers? Vele onderzoekers hebben geprobeerd te ontdekken wie er schuilt achter deze artiestennaam, en met succes. Welke zijn de meest betrouwbare technieken om de identiteit van een auteur te achterhalen? En kan je die ook zelf toepassen op je favoriete werken?

Tijdens de lezing zullen we ons buigen over de literaire kwaliteit van het fenomenale succes van Elena Ferrantes bestellers, de hype, de Ferrante-koorts, met oog voor de film- en tv-adaptaties.

Lezing door: Carmen van den Bergh

 

Carmen van den Bergh is verbonden als universitair docent Italiaanse Letterkunde aan de Universiteit van Leiden. Tegelijkertijd werkt ze in België als Senior Research Fellow van het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek op een project over de talrijke kruisbestuivingen tussen literatuur en journalistiek in het Italië van de 20ste eeuw. Haar specialisaties zijn het proza uit het Italiaanse interbellum, het (neo)realisme van de jaren 1920-1930, moderne verhalenbundels, anthologieën en schrijversrubrieken in kranten en tijdschriften en schrijversarchieven.

Gegevens

Datum:
10 maart 2022
Tijd:
21:15 - 22:15
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Verhalenhuis Haarlem Van Egmondstraat 7
Van Egmondstraat 7
Haarlem, Noord-Holland 2024 XL Netherlands
+ Google Maps
Telefoon
06 – 24 75 76 28
Bekijk de site van Locatie

Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst