Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Commedia dell’Arte door Frans Krom

8 februari, 20:15 - 22:00

In het begin van de 15e eeuw ontstaat in het arme en verdeelde Italië een vorm van theater die in korte tijd ongekend populair wordt en ruim twee eeuwen het Europees theater domineert: de Commedia dell’Arte. De speelstijl van de Commedia was grotesk en fysiek én heel ongebruikelijk: met maskers. De geheel eigenzinnige manier van theater die hierdoor ontstond was niet te vergelijken met enige andere vorm van theater. Het maskertheater was een theatrale reactie op de samenleving van toen. Acteurs vochten zich los uit het elitaire paleistheater en richtten zich op straat tot het volk. Toespelingen op actuele gebeurtenissen en personen vormden de basis. Met thema’s als geld, eten en huwelijkse problemen stond de Commedia dicht bij de gewone mensen.

De lezing wordt gegeven door Frans Krom, een masker- en theatermaker uit Amersfoort. Hij heeft zich verdiept in de het maskertheater van de

Commedia dell’Arte door studies te volgen. Bij Antonio Fava uit Reggio Emilia leerde hij de theorie en spel van de Commedia dell’Arte. Het maken van traditionele leren maskers van de Commedia heeft hij geleerd bij de helaas overleden Donato Sartori uit Padua.

De lezing heeft dan ook een theatraal karakter. Frans zal zijn verhaal illustreren met live uitgevoerde demonstraties.

Gegevens

Datum:
8 februari
Tijd:
20:15 - 22:00

Locatie

Verhalenhuis Haarlem Van Egmondstraat 7
Van Egmondstraat 7
Haarlem, Noord-Holland 2024 XL Netherlands
+ Google Maps
Telefoon
06 – 24 75 76 28
Bekijk de site van Locatie

Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst