Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Campania

15 januari 2020, 21:15 - 22:15

In zijn lezing neemt Marc Permeke ons mee op een ontdekkingsreis door de prachtige natuur en de zeer rijke cultuur van Campania. In één avond bezoeken we Napels, Pompei, Herculaneum, Capri, Sorrento en de Amalfitaanse kust. In de fascinerende stad Napels zijn sporen te vinden van o.a. Grieken, Romeinen, Normandiërs, Hohenstaufen, Anjou’s, Spanjaarden (Aragón, Habsburgers), Bourbons en Fransen. En dat niet alleen bovengronds maar ook ondergronds. Een stad met bijzondere bezienswaardigheden als koninklijke paleizen, robuuste kastelen, fraaie kerken en idyllisch gelegen kloosters. Maar het echte Napels vind je in de sfeervolle nauwe straatjes met elkaar verbonden door volle waslijnen.

Vervolgens wandelen we door zowel Pompei, een van de best bewaarde Romeinse steden, als ook Herculaneum, volledig bedekt door as en lava als gevolg van de vulkaanuitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Niet te missen is het schitterend gelegen eiland Capri, waar Romeinse keizers als Augustus en Tiberius (Villa Jovis) hebben gewoond. Na een korte oversteek bezoeken we Sorrento, gelegen tussen vele citroenboomgaarden en daarom als bakermat van de Limoncello wordt beschouwd. De Amalfitaanse kust (La Costiera Amalfitana) is landschappelijk het mooiste dat Campania te bieden heeft. De panoramische vergezichten vanaf de smalle en bochtige kustweg van Positano tot Vietri sul Mare (55 km) zijn spectaculair. De weg loopt bovenop een steile helling en verbindt opeenvolgende kleine stadjes die tegen de bergwand geplakt lijken.

Lezing door: Marc Permeke

 

Marc Permeke was tot aan zijn pensionering in 2012 werkzaam als hogeschooldocent Management Toerisme aan de NHTV internationaal hoger onderwijs Breda. Zijn sterke band met Italië is gekomen door een verblijf van ruim drie jaar in Rome (1974-1977), waarna hij van 1980 tot eind 1983 op Sicilië als gids culturele reizen heeft begeleid. Terug in Nederland verbreedde Marc Permeke zijn kunsthistorische kennis tijdens de deeltijdopleiding Kunstgeschiedenis en Archeologie aan de Universiteit van Leiden. Tegenwoordig geeft hij o.m. lezingen en cursussen over Italiaanse regio’s als Campania en Sicilië en steden. In 2016 en 2017 verzorgde hij bij ons twee lezingen over Sicilië.

Gegevens

Datum:
15 januari 2020
Tijd:
21:15 - 22:15
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Verhalenhuis Haarlem Van Egmondstraat 7
Van Egmondstraat 7
Haarlem, Noord-Holland 2024 XL Netherlands
+ Google Maps
Telefoon
06 – 24 75 76 28
Bekijk de site van Locatie

Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst