Italia
bladwijzer
site van My name is nobody

Op een oude klassenfoto staat te midden van twee iconen uit de Italiaanse cinema, Ennio Morricone en Sergio Leone, een mysterieuze jongen. Wie is hij? Regisseur Denise Janzée (Mijn moeder, de actrice Willeke van Ammelrooy en Marco: De weg terug) gaat op onderzoek uit en wat volgt is een reis langs het Italië met zijn markante inwoners, pleintjes en kerken én de Italiaanse cinema. Mokum Filmdistributie brengt My Name is Nobody op 18 januari 2018 uit in de Nederlandse filmtheaters en op Picl.

lees verder

picture of Roberto Galanto

CD-Presentatie Roberto Galanto

25 februari 2018, 16.00-18.00 in de De Pletterij
Lange Herenvest 122 Haarlem

Roberto Galanto is een veelzijdige professionele en getalenteerde crooner, songwriter en gitarist. Roberto is woonachtig in Nederland en heeft diploma’s op het gebied van klassieke muziek en jazz muziek. In 2009 heeft hij op excellente wijze zijn master diploma behaald bij het Conservatorio “N. Rota” in Monopoli.

Roberto stoort zich aan geen enkele muzikale mode en kiest zijn eigen weg. Wel heeft hij zich laten beïnvloeden door grootheden als Joe Barbieri, Lucio Dalla, Pino Daniele, Vinicio Capossella en Gianmaria Testa. Door hun muziek te onderzoeken ontdekte Roberto de mogelijkheid om zijn eigen woorden in stijlen te vatten, die door de jaren heen zijn belangstelling hadden getrokken en hem de vrijheid gaven waar hij naar op zoek was.

We hebben te doen met een filosofisch ingestelde romanticus: de composities van Roberto kenmerken zich door enerzijds ernst en subtiele emotionaliteit, maar kennen anderzijds ook humoristische trekjes. Zijn werk strekt zich uit van gitaar/folksongs tot romantische ballads en liedjes met een gypsy/jazz en acoustic pop inslag.

Op 25 februari 2018 presenteert Roberto Galanto in De Pletterij in Haarlem zijn gloed-nieuwe album:

Senza troppo rumore”

Roberto zal een aantal van zijn songs die op de CD staan ten gehore brengen, onder begeleiding van Kees Post en Filippo Castelazzi.

Pianist-arrangeur-componist Kees Post heeft internationale ervaring als pianist-componist en arrangeur, hij schreef een internationale hit met de Nederlandse formatie "Time Bandits", won een prijs in zijn geboortestad Groningen, voor zijn originele jazzimprovisaties op de muziek van Thelonious Monk, trad op met o.a Shirma Rouse, Harry Muskee, Lois Lane, en drummer Joey Baron, en speelde met diverse formaties in het Bimhuis, North Sea- en Amerikaanse jazz festivals.

Hij arrangeerde de laatste CD (The legend) van Leo Fuld, king of jiddisch music (internationaal). Ook werkte hij twee jaar in Ghana als producer van reggea.

Filippo Castelazzi is een Italiaanse gitarist die met veel verschillende bands en solisten samenwerkt, zowel op het podium als in de studio. Filippo komt van origine uit Bergamo, maar woont en werkt al geruime tijd als gitarist en componist in Nederland.

In 2006 behaalde hij zijn master aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij heeft onder andere opgetreden bij Het Concertgebouw, Bimhuis, North Sea Jazz Festival in Nederland en Curacao, Aruba Jazz Festival, Nice Jazz Festival, Copenhagen Jazz Festival en Blue Note Milaan. Verder heeft hij opnames gemaakt voor televisie en films van BBC, ITV, MTV, NED3, gewerkt met artiesten als Levi Silvanie, Visse Vasse en Ben Littlewood en award winning componisten M.

De presentatie is op zondagmiddag 25 februari 2018 van 16.00u.-18.00u. in De Pletterij, Lange Herenvest 122 te Haarlem.

Vanaf 1 januari 2018 zijn de tickets verkrijgbaar via de website van De Pletterij en reeds vanaf vrijdag 15 december a.s. via Marielle Blijboom

Toegang inclusief de CD €10,- (jongeren tot 25 jaar €7,50).


Tot dan, het wordt zeker een fantastische middag!!